Експонати "як живі" та позитивні історичні сюжети: у Києві відкрився Музей "Cтановлення української нації''

Експонати "як живі" та позитивні історичні сюжети: у Києві відкрився Музей "Cтановлення української нації''

Інвестор, автор і натхненник проектів Музею "Cтановлення української нації" Валерій Галан в ефірі Українського радіо розповів про концепцію проекту, як він створювався та чим цікаві його експонати.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Вже у назві є ідеологія нашого проекту: ми показуємо, як наша нація становилася, ми показуємо історію українців та наших пращурів. Щоб виховати нашу націю на перемогах, на досягненнях, ми показуємо тільки позитивну історію, позитивних персонажів. Саме позитив допомагав становленню нашої нації", ─ зазначив Валерій Галан.

Автор музею зауважив, що над проектом протягом 5 років працювали 37 вчених, 51 наукова організація, і не тільки з України, а також 63 музеї.

"Там працювали фахівці, які спростовували дуже багато міфів та тез, які хочуть принизити нашу націю. Проти нашої нації боролись протягом 600 років, а то навіть і більше. Народ, який не має спільної історії, не може називатися нацією і не може мати майбутнього. Тому ми хочемо показати, що наша нація має величезну історію, величезні здобутки, але, на жаль, ми мало про це знаємо, тому ми не цінуємо і не пишаємося цим", ─ сказав він.

Галан додав, що експозицію сформували 6 епох.

"Ми взяли 6 епох, і у тих епохах показали історичні сюжети, про які є знання, дані та факти, і про них знають у всьому світі. І довкола цих подій ми висвітлювали життя на наших територіях. 25 сюжетів ─ це 25 окремих музеїв", ─ зауважив інвестор.

Натхненник музею також розповів, який вигляд мають фігури, представлені у музеї.

"Ми використовуємо латекс, силікон та пластик. Якщо ви подивитесь на наші фігури, ви не відрізните їх від людини. Коли ви фотографуєте фігуру на смартфон, він ідентифікує її як живу людину", ─ сказав Галан.

Фото ─ Музей ''Становлення української нації''