У вересні антиросійські протести у Грузії можуть повторитись — політолог Ґела Васадзе

У вересні антиросійські протести у Грузії можуть повторитись — політолог Ґела Васадзе

0:00 0:00
10
1x

У вересні антиросійські протести у Грузії можуть повторитись. Про це в ефірі Українського радіо повідомив грузинський політолог Ґела Васадзе, прокоментувавши, якою наразі є політична ситуації у країні.

"Зараз настрої у країні є розслабленими, оскільки зараз літо, сезон відпусток. Але я думаю, що з початком нового політичного сезону у вересні повторення протестів більш ніж ймовірне", — зазначив Ґела Васадзе.

Грузинський політолог зауважив, що "у Росії вважають, що Грузія вже і політично готова капітулювати і, можливо, навіть визнати політичні "реалії", тобто незалежність Абхазії та Південної Осетії, і було показано, що суспільство цього не допустить".

Нагадаємо, 20 червня на проспекті Руставелі в Тбілісі почалися масові протести: близько 10 тисяч людей протестували перед будівлею грузинського парламенту та вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ та голови Служби держбезпеки.

21 червня спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку. 28 червня  було заарештувано екс-міністра оборони Іраклія Окруашвілі

Причиною протесту стала участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, адже він пропагує визнання як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії — Абхазії і Південної Осетії.

Прослухати повну версію.

Фото — pixabay