Депутат, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що йде з політики

Депутат, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що йде з політики

Народний депутат багатьох скликань, колишній міністр фінансів і віце-прем'єр кількох урядів України Віктор Пинзеник заявив, що йде з політики. Про це він розповів в ефірі Українського радіо.

"Я давно прийняв рішення не брати участь в парламентських компаніях — я йду на іншу роботу, робота не має відношення ні до парламенту…", — сказав він.

На запитання журналістки про причини такого рішення, Пинзеник розповів про неможливість або практично неможливість впливати на рішення, які схвалювала Верховна Рада.

"Я дуже не хочу задавати собі питання, яке в мене дуже часто виникало в тому залі, де провів останні 5 років: “Що я тут роблю?”. Я почуваю себе комфортно там, де ти можеш впливати на рішення. На жаль, в цьому складі парламенту вплинути на рішення було дуже важко або майже неможливо, дуже рідко, коли вдавалося впливати на рішення, які схвалювалися українським парламентом", — сказав він.

Віктор Пинзеник — міністр фінансів і віце-прем'єр кількох урядів України (востаннє посаду міністра фінансів займав з 18 грудня 2007 року до 17 лютого 2009 року). Народний депутат України 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8-го скликань. До Верховної Ради останнього скликання він потрапив під номером 17 партійного списку "Блоку Петра Порошенка".