У Києві стартує фестиваль оркестрової музики "Літні музичні промені"

У Києві стартує фестиваль оркестрової музики "Літні музичні промені"

З 8 по 29 серпня в Києві пройде фестиваль оркестрової музики "Літні музичні промені", в рамках якого відбудеться 13 концертів класичної музики різних епох та стилів. Про це Українському радіо розповіла прес-секретар Національної філармонії Ілона Таміліна.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Ідея фестивалю належить генеральному директорові Дмитру Остапенку. Цього року захід, який влаштовується для киян та гостей міста й України, відбудеться вже вдесяте", — розповідає Ілона Таміліна.

За її словами, під час фестивалю, який можна буде слухати майже щодня, крім п’ятниці, суботи та неділі, звучатимуть вишукані музичні твори, які сформовано у 13 програм: "Власне, відкриє фестиваль Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України, а перша програма буде присвячена музиці Петра Чайковського. Це той композитор, якого кияни люблять протягом  тривалого часу, та й він тут дуже любив бувати".

"Програма концертів буде розкривати музику від бароко до ХХ століття", — наголосила прес-секретар.

Окрім симфонічного оркестру філармонії, по три програми представлять й  камерні оркестри: "Київська камерата"  з циклом "Київська камерата запрошує".

"Перший концерт буде присвячений музиці Вівальді, Баха та Крейслера, інші дві програми – це Ніколо Паганіні у виконанні Богдани Півненко. Також свою програму представить й Національний духовий оркестр. Це будуть хіти музичного кінематографа Ганса Ціммера", — підсумувала Ілона Таміліна.

Слухати повну версію.

ФОТО: pixabay