Яких правил треба дотримуватися, щоб сподобатися протилежній статі – поради сексолога

Яких правил треба дотримуватися, щоб сподобатися протилежній статі – поради сексолога

Як запам’ятатися людині з перших хвилин знайомства, що робити, а від чого варто утриматися на побаченні, щоб сподобатись протилежній статі, розповіла Українському радіо у програмі "Жити краще" сексолог, автор тренінгів з сексології для чоловіків та жінок центру "Формула кохання" Ольга Репіна.

Ведучі:

Марина Кулікова, Оксана Маловічко

"Навчання пікапу сьогодні необхідні та є дуже затребуваними. Прояв сексуальності є вродженою потребою, яка впливає на якісне життя людини. Саме в сексуальних стосунках проявляються найбільш глибокі властивості людини і від того, який стан сексуальних стосунків, залежить впевненість людини", – розповідає Ольга Репіна.

За її словами, пікап – це інструменти, які використовують для спокуси, для звернення на себе уваги протилежної статті: «Частково це є маніпуляцією, але кожен використовує цей інструмент на власний розсуд. Пікаперів загалом поділяють на два види: "спортсмени" та "спокусники". "Спортсмени" застосовують різноманітні техніки, щоб зацікавити якомога більшу кількість жінок, а "спокусники" направлені на побудову більш довготривалих гармонійних відносин".

Сексолог звертає увагу на важливість хорошого першого враження: "Дуже важливими є перші хвилини, коли формується зерно закоханості. Звісно, перш за все, йдеться про зовнішній вигляд. В чоловіків спрацьовує тваринний інстинкт: хочу я цю жінку чи ні. Відтак жінки мають пам’ятати про волосся, яке має бути чистим, посмішку, погляд, доглянутість, манікюр, педикюр. Що ж стосується чоловіків, їм теж треба бути охайними, мати здоровий вигляд. Лише після цього йде невербальна частина знайомства".

"Якщо ви зустрілися поглядом з кимось і ця людина вам сподобалась, треба діяти: посміхніться, можна кивнути головою. Людина повинна запам’ятати емоцію. Це може бути нестандартне запитання, жінка у чоловіка може попросити допомогу. Але загалом треба бути простішим", – радить Ольга Репіна.

Також експертка звертає увагу на те, чого робити не варто: "Не треба допитувати іншу людину, для жінки важливо не повчати, не бути агресивною та дуже балакучою. Чоловіки часто скаржаться, що жінки не можуть слухати".

Сексолог радить користуватися методом "п’яти пальців": "Закриваємо рота рукою, слухаємо і задаємо питання, на які чоловік може дати розширену відповідь. Також слід пам’ятати, що чоловікам теж треба робити компліменти".

"Окремо не варто забувати про те, що на перших етапах знайомства не треба порушувати межі, кордони інших людей. Краще шукайте спільні інтереси та схожі цінності", – підсумувала Ольга Репіна.

Слухати повну версію.

ФОТО: pixabay