Суд скасував перерахунок голосів у 64-му окрузі, де балотувався Пашинський — ЦВК

Суд скасував перерахунок голосів у 64-му окрузі, де балотувався Пашинський — ЦВК

Апеляційний суд скасував рішення Житомирського суду про перерахунок голосів у 64 окрузі. Про це заявила глава Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на брифінгу.

Вона нагадала, що раніше Житомирський адмінсуд зобов'язав перерахувати голоси виборців на всіх 299 дільницях 64 округу. За її словами, це стосувалося як одномандатного, так і загальнодержавного виборчого округу.

"Нашим сильним головним болем були питання, пов'язані з 64 окружною виборчою комісією, де рішенням Житомирського окружного адміністративного суду зобов'язали зробити перерахунок на всіх 299 дільничних виборчих комісіях", — сказала Сліпачук.

Вона зазначила, що це рішення мало б дуже серйозний вплив на час і порядок підведення підсумків парламентських виборів, тому що стосувалося як одномандатного виборчого округу, так і загальнодержавного виборчого округу.

"Вчора Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував згадане рішення Житомирського окружного адміністративного суду. Дуже ретельно було розглянуто справу — всі документи, всі докази ...", — підкреслила глава ЦВК.

На думку суду, ситуація на окрузі не порушує права на вільне вираження думки народу у виборі в законодавчий орган.

За даними Центральної виборчої комісії, на окрузі № 64 переміг самовисуванець Володимир Арешонков, який набрав 27,63% голосів. За його конкурента, кандидата від "Слуги народу" В'ячеслава Сігачова проголосували 26,83%. Третє місце в цьому окрузі здобув нардеп від "Народного фронту" Сергій Пашинський.

Фото: скріншот з відео 5 канал