Перерахунок голосів на деяких округах може призвести до повторного голосування — політолог Петро Олещук

Перерахунок голосів на деяких округах може призвести до повторного голосування — політолог Петро Олещук

Перерахунок голосів на деяких округах може призвести до скасування результатів виборів на цих  округах та повторного голосування. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" заявив політолог Петро Олещук.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Якщо ми подивимось на проблемні округи, їх всіх об’єднує одна риса — дуже невеликий розрив між основними кандидатами та претендентами, яких здебільшого, може бути не двоє, а троє, як, наприклад, на окрузі на півночі Житомирщини, де балотувався Пашинський", — зазначив Петро Олещук.

Політолог додав, що "округи відзначаються скандальністю через подібний розрив, оскільки на мандат претентують достатньо серйозні кандидати. Тому вони залучають будь-які ресурси, які у них є, і, у результаті, це призводить до такої скандальної ситуації. Розрив між голосами є не великим, і це є великою спокусою, аби вплинути на кінцевий результат".

Олещук зауважив, що перерахунок голосів на деяких округах може призвести до повторного голосування.

"Не виключено, що це може завершитися скасуванням результатів виборів на окремих округах. І після цього може бути призначено повторне голосування", — сказав він.

Зазначимо, Житомирський окружний адміністративний суд зобов'язав ОВК округу № 64 міста Коростень перерахувати голоси на всіх виборчих дільницях округу.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори відбулися 21 липня. Згідно з результами виборів, "Слуга народу" має отримати 254 місця у новому парламенті, "Опозиційна платформа" — 43, ВО "Батьківщина" — 26, "ЄС" — 25, "Голос" — 20, інші партії — 10. Ще 46 депутатських мандатів здобули самовисуванці. За даними ЦВК, явка на виборах склала 49,2%.

Прослухати повну версію.

Фото — Reuters