"Стань частиною легенди": 25-28 липня у Тернополі відбудеться фестиваль "Файне місто"

"Стань частиною легенди": 25-28 липня у Тернополі відбудеться фестиваль "Файне місто"

Про програму фестивалю "Файне місто", який стартує уже завтра, в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповів один з організаторів фестивалю Володимир Пасяка.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Один з найголовніших літніх фестивалів вже скоро розпочне свою роботу та збиратиме своїх прихильників. Вже всьоме організатори фестивалю "Файне місто" намагаються створити на території фестивалю справжнє місто вільних людей, де кожен відвідувач зможе не тільки послухати музику, відпочити, а й знайти для себе цікаве заняття: від спортивних змагань до хімічних досліджень.

"Фестиваль цього року буде проходити під гаслом "Стань частиною легенди", тому що кожен наш відвідувач приходить і доповнює своєю присутністю, своїми активностями наш фестиваль. Ми фактично не є організаторами фестивалю, ми просто створюємо невеличкий вектор, по якому рухаються наші відвідувачі, і своєю діяльністю, своїм відпочинком створюють цю суперграндіозну подію", — вважає Володимир Пасяка.

Щоразу фестиваль "Файне місто" збирає на своїх кількох сценах безліч відомих музикантів, і не тільки українських. Фестиваль різножанровий: від поп-музики до важкої метал-музики.

"Швейцарський поп-гурт Kadebostany виступить 27 липня, одразу після нього виступатиме шведський гурт Arch Enemy. Це метал-гурт, який грає важку музику, але дуже цікавий. Гурт Power Wolf з Німеччини, гурт Rage — для тих, кому більше 20 років, вони представлять програму своїх хітів із симфонічним оркестром", — анонсував організатор фестивалю.

Мета організаторів — зібрати у себе любителів не лише послухати різноманітну музику, а й чогось навчитися або відкрити для себе щось нове.

"У нас буде близько 30 різноманітних івентів. Працюватиме літературна сцена, де письменники презентуватимуть свої нещодавно видані книжки. Ірена Карпа, Іздрик, інші літератори…" — розповів Володимир Пасяка.

Фестиваль "Файне місто", як завжди, відбудеться у Тернополі з 25 по 28 липня.