Чи справді дорога косметика якісніша за дешеву — пояснює візажистка

Чи справді дорога косметика якісніша за дешеву — пояснює візажистка

Про відмінності дорогої та дешевої косметики в ефірі програми "Без стереотипів" на Радіо Промінь розповіла візажистка, перукарка, стилістка, модна блогерка Христина Маковій.

Ведуча:

Ірина Коваль

Коли мова заходить про догляд за шкірою та макіяж, ми починаємо згадувати, якої ж фірми у нас крем, туш, пудра, помада… У наш час кожна пані вже не обмежується просто кремом без назви для всіх типів та зон шкіри, тінями трьох відтінків та помадою. Сучасні жінки мають повний арсенал з догляду за шкірою. Щоденний, нічний, під очі, для губ... А ще у косметичці — не менше десяти засобів для того, щоб бути завжди на висоті. І словом "хайлайтер" уже нікого не здивувати.

Якщо колись жінки намагалися купити хоча б щось з косметики, бо в магазині не було нічого, самі лише зелені тіні, то зараз такий вибір, що треба не помилитися і обрати найкраще. Дівчата одна поперед одної хизуються, називаючи модні та відомі бренди. І більшість впевнена, що саме вони — найкращі.

Візажистка та модна блогерка Христина Маковій наполягає: не завжди дорога косметика — більш якісна, особливо коли діло стосується косметики для шкіри та волосся.

"Вона може мати європейські сертифікати, які дозволяють продаватися не лише у магазинах Європи, але й у аптеках, що гарантує високу якість та вміст правильних інгредієнтів. Найголовніше — вивчити основні необхідні компоненти та перевіряти вміст, дату виготовлення та термін придатності. Є бренди зі світовим іменем та ціною у 100 євро за крем, а склад — суцільна переробка нафтопродуктів, які тільки роблять вигляд здорової шкіри", — пояснює Христина Маковій.

Правило "ціна не завжди дорівнює якості" також поширюється і на декоративну косметику.

"Треба розуміти, що в ту декоративну косметику, яка коштує дорого, вкладали особливі сили, особливі формули, нові фактури, які потім будуть копіюватись. Хочеш бути першим у тренді — платиш дорого. Але потім у інших буде дешевше, і ти можеш почекати", — розповідає візажистка.

Раніше журналістка розповіла, який мейкап у моді цього літа.

Фото pixabay.com