Зеленський завжди був частиною українського політичного класу — політолог Матвієнко

 Зеленський завжди був частиною українського політичного класу — політолог Матвієнко

Президент Володимир Зеленський завжди був частиною українського політичного класу, насамперед, через свої гумористичні проекти, переконаний політолог Костянтин Матвієнко. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень", прокоментувавши проміжні підсумки парламентських виборів.

Ведучий:

Роман Коляда

"Я б говорив про те, що Володимир Зеленський завжди був частиною українського політичного класу. Він існував всередині інформаційно-політичного середовища, тому що "95-й Квартал" та фільм "Слуга народу" — це, передусім, гумористичні, але водночас і соціально-політичні культурні продукти", — зазначив Костянтин Матвієнко.

Тому політолог не вважає, що "Зеленський є чимось тим, що заперечує український політичний клас, хоча вся його виборча компанія, а пізніше і парламентська виборчі кампанія "Слуги народу" будувалися на віддзеркаленні, що вони не такі, а інші. Це видимість. Направду вони належать до українського політичного класу".

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулись дострокові парламентські вибори. За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагалися 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати.

Відповідно до даних Національного екзит-полу, до парламенту проходять п'ять партій: "Слуга народу" (44,2%), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), ВО "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,6%).

Прослухати повну версію.

На фото — політолог Костянтин Матвієнко