Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок політв’язня Гриба

Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок політв’язня Гриба

Верховний суд Російської Федерації 23 липня розгляне апеляцію на вирок, за яким українського політв’язня Павла Гриба засуджено до 6 років ув’язнення.

Про це повідомив  його батько Ігор Гриб на своїй сторінці Facebook.

"23 липня 2019 року о 9:30 у Військовій колегії Верховного суду РФ… відбудеться розгляд апеляції на вирок від 22 березня, яким Павла засуджено до шести років",  — написав Ігор Гриб

Він зауважив, що, "як повідомило керівницто СІЗО-4 (м.Ростов-на-Дону), після апеляції Павла негайно буде направлено відбувати покарання до виправної колонії".

Нагадаємо, торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. З серпня 2017 року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив його арешт на 6 місяців.

У березні Європейський Союз закликав Росію звільнити Павла Гриба і надати йому медичну допомогу.

22 березня російський суд оголосив вирок у справі Гриба, обвинуваченого у "сприянні терористичній діяльності", і засудив українця до 6 років ув’язнення.

На фото —  Павло Гриб, Радіо Свобода