У день голосування поліція розпочала 44 справи щодо порушень виборчого процесу (ВІДЕО)

У день голосування поліція розпочала 44 справи щодо порушень виборчого процесу (ВІДЕО)

У день виборів 21 липня Національна поліція розпочала 44 кримінальні провадження стосовно порушень виборчого процесу. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Станом на 18:00 21 липня органи Нацполіції отримали майже 1,8 тис заяв і повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Найбільше повідомлень зареєстровано у Дніпропетровській (237), Донецькій (242) областях та у місті Києві (129).

"Зареєстровано 44 кримінальних провадження. Найтиповіші з них – це підкуп виборця та незаконне використання виборчих бюлетенів. Також зафіксовано 44 адміністративні правопорушення, в основному це заяви та повідомлення, повязані з незаконною агітацією, підкупом виборців та вчинення хуліганських дій біля виборчої дільниці", – розповів Олександр Фацевич.

Також до Національної поліції надходять повідомлення про замінування. Нацполіція отримала 16 повідомлень про замінування 59 виборчих дільниць. Інформація про наявність вибухівки поки не підтверджується, наголосив Олександр Фацевич.

Раніше у Харкові замінували 14 виборчих дільниць на одному окрузі.

21 липня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали свою роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00 години. Голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що в Україні станом на 11 годину відкрилися всі виборчі дільниці, з яких 27 – із запізненням.

За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагаються 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати.