Верховний суд задовольнив апеляцію ЦВК і зняв Онищенка з виборів

Верховний суд задовольнив апеляцію ЦВК і зняв Онищенка з виборів

Верховний Суд задовольнив апеляцію Центральної виборчої комісії та зняв Олександра Онищенка з парламентських виборів.

Про це повідомляють у ЦВК.

"Рішенням Верховного Суду від 21 липня 2019 року апеляційну скаргу Комісії на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 липня 2019 року, яким ЦВК було зобов’язано зареєструвати Онищенка О.Р. кандидатом в народні депутати в ОВО № 93, задоволено. Згадане рішення Шостого апеляційного адміністративного суду скасовано", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Шостий адміністративний суд Києва зобов'язав ЦВК дозволити депутату Олександру Онищенку балотуватися на парламентських виборах. Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу на рішення Шостого апеляційного адмінсуду, який зобов'язав зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на окрузі №93 на позачергових виборах до Верховної Ради. 

Раніше ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації, бо той з 2016 року не проживає на території України. За законом, кандидат має проживати в країні останні 5 років перед виборами.

Депутат подав позов, зазначивши, що й досі перебуває за кордоном, бо представляв Україну на змаганнях із кінного спорту "у статусі вершника".

На фото — Олександр Онищенко, slovoidilo.ua