Як обрати стильні сонцезахисні окуляри — поради іміджмейкера

Як обрати стильні сонцезахисні окуляри — поради іміджмейкера

Консультант з іміджу і стилю, член Асоціації іміджмейкерів Уляна Пак в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадила, як обрати стильні сонцезахисні окуляри.

Ведучі:

Марина Куликова, Оксана Маловічко

Серед тих позицій сонцезахисних окулярів, які зараз у тренді, на першому місці є cat-eye(у перекладі — кошаче око) з 50-х. Нагадують загострену форму листочка, що створюють погляд кішки. Вони на сьогодні є must-have. У сучасному житті вони стали більш ширші за розміром, ніж були у 50-х.

Наступний тренд — це абсолютно прозорі окуляри. Сучасні технології дозволять таким окулярам захищати від ультрафіолету. На піку популярності такі окуляри саме в оправі з прозорого пластику.

На третьому місці — окуляри у широкій квадратній оправі з 70-х. Але такі окуляри пасують не всім.

Не здають свої позиції і кольорові сонцезахисні окуляри. Чим цікавіший колір, тим трендовішими є окуляри. Це можуть бути рожеві, блакитні, фіолетові кольори або ж відтінки м’яти чи морської хвилі.

Щодо того, які окуляри обрати, аби вони пасували, слід звернути увагу на наступне. Якщо у рисах обличчя присутня гострота, наприклад, гострий носик, підборіддя, чіткі вилиці, то форма окуляр по лініях має бути такою ж, які і риси обличчя. Таким чином, краще підійдуть окуляри графічної форми. Якщо риси обличчя більш м’які, будуються на округлених лініях, то варто віддати перевагу і більш м’якій формі сонцезахисних окулярів, наприклад овальна форма, пом’якшений прямокутник чи квадрат.

Крім того, при виборі оправи варто відштовхуватись або від персонального стилю, аби власне від образу, до якого ви підбираєте цей аксесуар. Якщо ви надаєте перевагу більш класичному одягу, то спортивні окуляри не впишуться у цей образ. Раджу віддати перевагу у роговій чи черепаховій оправі. Якщо хочете виглядати більш яскраво і трендово, то можна говорити про пластикову оправу ті про різні її відтінки. Окуляри у дерев’яній більше пасуватимуть до натурального стилю, де в одязі переважає льон, джинса, макраме.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com та pinterest.com