Для військових на Донбасі готують мобільні "будинки на колесах" з ліжками, пічками і душем

Для військових на Донбасі готують мобільні "будинки на колесах" з ліжками, пічками і душем

Українські військовослужбовці на першій і другій лініях оборони на Донбасі будуть забезпечені новими житловими модулями.

Їх сьогодні представили президент Володимир Зеленський і міністр оборони Степан Полторак, повідомляє прес-служба президента.

Так, були представлені дослідні зразки трьох модулів для проживання на чотири і шість осіб у польових умовах. У модулях є санвузли, ліжка, шафи і необхідні умови для розміщення військових. Також були представлені санітарно-технічні модулі з душовими кабінами, туалетами і мобільні пральні з необхідною технікою. Модулі оснащені кондиціонерами, опалюються від електрогенераторів.

За словами президента Володимира Зеленського, всього планується побудувати 200 таких комплексів. 30 з них вже готові, ще 10 побудують найближчим часом. Повністю програма повинна бути виконана до кінця поточного року. Перші модулі тестуватимуться в зоні проведення операції Об'єднаних сил протягом місяця. Їх передадуть 53-й бригаді.

Як уточнив Степан Полторак, модулі для проживання оснащуватимуться з урахуванням потреб і на першій, і на другій лініях оборони. Над їхнім створенням працювали військовослужбовці, які були в зоні проведення АТО і ООС.

Наступного понеділка будуть оголошені торги на виробництво таких модулів. Зеленський заявив, що пріоритет нададуть вітчизняному виробнику.

Нагадаємо, сьогодні Організація Об'єднаних Націй відправила на окупований Донбас понад 100 тонн гуманітарної допомоги, переважно це будівельні матеріали та медичне обладнання.

Фото: ОП