У Києві на залізничному вокзалі стартувала виставка, присвячена Голодомору

У Києві на залізничному вокзалі стартувала виставка, присвячена Голодомору

У приміщенні залізничного вокзалу "Південний" у Києві стартувала виставка, присвячена нищенню української ідентичності в часи Голодомору, розповіла Українському радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" директорка музею "Меморіал жертв Голодомору" Олеся Стасюк.

Ведуча:

Галина Бабій

"Ідея виставки з'явилась рік тому: наші працівники працювали біля року і в листопаді минулого року проект був презентований у київському метрополітені, на синій гілці. Пізніше ми його презентували також в метро в містах Дніпро та Харків. А зараз вирішили презентувати на київському залізничному вокзалі “Південний", — розповідає Олеся Стасюк.

За словами директорки, з 1 вересня планується презентація роликів про виставку в потягах "Укрзалізниці", а з 2020 року — в потягах "Інтерсіті".

"Я цим питанням опікуюсь вже більше 15 років. Щороку кількість відвідувачів збільшується, щоправда, здебільшого іноземних. Ми бачимо багато людей, що, наприклад, гуляють в парку Слави, але бояться зайти до нас в Музей Голодомору, бо там страшно. Але в нас насправді цікаво, є уроки і лекції, екскурсії залежно від віку", — ділиться думками директорка.

Як зауважує Олеся Стасюк, коли працівники музею звертаються з пропозиціями про співпрацю, всіх лякає ця тема: "Але в нашому проекті немає плакатів про Голодомор, лише висвітлення того, що Україна мала до Голодомору, того, що нас визначало. Ми хотіли показати і розвіяти міф, що всі досягнення прийшли до нас разом з Радянським Союзом".

Нагадаємо, протягом двох місяців, з липня по вересень, всі охочі матимуть можливість ознайомитись з виставкою "Голодомор: нищення ідентичності", яка розміщена у приміщенні залізничного вокзалу міста Києва. Виставка складається з 23 постерів.

Слухати повну версію.

ФОТО: Українське радіо