СБУ затримала бойовика, причетного до транспортування "Буку", яким збили літак рейсу MH17

СБУ затримала бойовика, причетного до транспортування "Буку", яким збили літак рейсу MH17

Служба безпеки України встановила і затримала колишнього бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки", якого підозрюють у причетності до транспортування зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого було збито літак Malaysia Airlines на Донбасі.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

Після демонстрації відео, на якому зафіксовано транспортування  зенітно-ракетного комплексу "Бук" вулицями Донецька за допомогою спеціального вантажного транспорту, Маяков зазначив: "Завдяки цьому відео з телефона ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, яка забрала його на автопідприємстві в Донецьку. Через 3 роки нам вдалося цю особу, яка нічого не підозрювала, що ми про неї знаємо, затримати, коли він перетинав кордон на підконтрольній нам території з РФ. Ми його затримали, зараз він відбуває покарання тут, в Україні".

 

При цьому він уточнив, що на сьогодні з’ясовується ступінь причетності 150 осіб до даного злочину. Бойовики ДНР, причетні до транспортування ЗРК "Бук", будуть засуджені в Україні за тероризм. При цьому уточнюється, що затриманий — не водій тягача, а учасник операції з його транспортування.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий в Донецькій області. Всі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

Фото: Радіо Свобода