"Зробити можна все" — авторка унікальних handmade будиночків для домашніх улюбленців

"Зробити можна все" — авторка унікальних handmade будиночків для домашніх улюбленців

Про створення Залізного трону та Жовтої субмарини, роботу для закордону та унікальні замовлення, в ефірі програми "IDEAлісти" на Радіо Промінь розповіла Катерина Агафонова, українка, яка вразила світ своїми креативними будиночками для домашніх улюбленців.

Ведуча:

Віра Сивачук

— Що пов’язує тебе з серіалом "Гра престолів"?

— Бізнес.

Вперше "Гру престолів" я подивилась, мабуть, на 6 сезоні, і взагалі не була фанатом. Але потім я зробила Залізний трон для котика, і почала передивлятися перші частини серіалу.

Цей "трон" є варіацією на тему Залізного трону з серіалу. Він повністю плюшевий, і підходить для маленьких порід собачок та для котиків.

— Вже знайшовся володар для цього трону?

— Я вважаю, що у кожного власника собачки або котика вдома живе свій улюбленець-володар, який заслуговує на цей трон. Іноді мої клієнти хочуть собі завести улюбленця саме тому, що вони хочуть цей трон. Це така мотивація для них узяти тваринку.

— Які найприкольніші дизайни тобі доводилося робити, окрім Залізного трону?

— Взагалі я можу зробити будь-який будиночок, який у мене замовлять, але наразі у мене є лондонська телефонна будка, жовта субмарина…

Одного разу прийшов клієнт і забажав собі субмарину, яку він бачив на картинці. Вона була червона, на ній був інший напис, тож я зробила усе, як він хотів. І він був задоволений.

— Такий будиночок для домашнього улюбленця є ще й цікавим предметом інтер’єру. Зрозуміло, чому власники таке купують. А що думають про свої "хатинки" самі котики та собачки?

— Знаєте, у мене жодного разу не було такого відгуку, щоб котику не сподобалося, щоб він залишився десь у кутку і туди не заліз. Взагалі вони люблять такі замкнуті простори, де можна сховатися. Хатинки стійкі, і тварини почувають себе захищеними усередині.

Був один такий відгук, що дівчина мала з собою брати цей будиночок у ліжко, бо її кіт більше не хотів спати з нею. І вона переносила цю субмарину у ліжко.

— Ти створюєш домівки тільки для котиків і собачок, чи працюєш і з меншими тваринами, які вже також стають популярними?

— Одного разу взяли для кролика, також брали для мавпочок. Ну, і для зовсім маленьких цуциків.

— З чого зроблені ці будиночки?

— Наприклад, у субмарині використаний дуже приємний на дотик матеріал, це фліс. Поролон є основою, який тримає цю конструкцію.

— Коли заходиш у зоомагазин, очі зазвичай розбігаються. Невже ніша, яку ти зайняла на ринку, зокрема західному, була порожньою?

— Ні. Можна було зустріти багато будиночків, але я можу сказати з упевненістю, що саме таких не було. Усі ми знаємо, що в Китаї роблять будиночки, але усі вони простіші за формою і продукуються у великій кількості. А таку річ потрібно робити руками.

Я роблю це на замовлення. Ці будиночки існують саме під замовлення, і я їх одразу відправляю, я не можу їх накопичувати вдома.

— Чи бувало таке, що клієнти замовляли щось таке, чого ти ніколи не робила, чого немає у твоєму "арсеналі"?

— Клієнти можуть прийти до мене і забажати будь-яку форму. Я впевнена, що я зможу це зробити. Мені ще з інститутських часів подобалося макетування. Я запропоную клієнтові замальовку, яку дороблю у фотошопі, щоб вона виглядала реалістично.

Я вважаю, що все можна зробити. Головне — фантазія. Я навіть закликаю своїх клієнтів на Etsy, щоб вони ділилися зі мною їхніми ідеями, бо вони найкраще знають, що вони хочуть, як зробити, щоб їм подобалось. Я хочу слухати клієнта, і закликаю його говорити зі мною.

— Ми вже зрозуміли, що в основному ти працюєш для зарубіжжя. Хто твої клієнти?

— Перш за все, це люди, які дуже люблять своїх тварин, можливо, ставляться до них як до дітей. Для України це незвично, але для американця чи для австралійця мати три чи більше котів вдома, виділяти для них ігрову кімнату, мати 5, 6, 10 будиночків і постити цього кота в Інстаграмі — це звична річ. Тому вони хочуть щось нове, щось яскраве, щоб пасувало до їхнього інтер’єру. І вони хочуть брати участь у створенні цих будиночків.

Слухайте розмову повністю в ефірі Радіо Промінь!