У Зеленського розповіли, коли будуть відомі прізвища майбутніх прем'єра і спікера

У Зеленського розповіли, коли будуть відомі прізвища майбутніх прем'єра і спікера

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата" розповів, коли будуть відомі прізвища майбутніх прем'єр-міністра України та спікера Верховної Ради та з ким партія готова створювати коаліцію.

Ведуча:

Світлана Мялик

"Звичайно, ми думаємо та плануємо. Сьогодні у нас йде велика попередня робота до підготовки першої сесії нової Верховної Ради. Вся ця організаційна робота ведеться. Щодо обговорення прізвищ на перші посади, прем'єр-міністра та спікера Верховної Ради, то це буде визначатися за результатами виборів. І це також залежатиме від того, в яку коаліцію ми будемо входити", — зазначив Руслан Стефанчук.

Читайте також - Стефанчук: у Раді "Слуга народу" буде об'єднуватись навколо принципів партії, але в деяких питаннях готова до дискусії

Представник президента у Верховній Раді зауважив, що партія "Слуга народу" сподівається сформувати однопартійну коаліцію, проте готова об’єднуватись з партіями.

"Якщо нам не вдасться отримати монопартійної більшості, сформувати однопартійну коаліцію, звичайно, ми будемо йти на формат коаліції з партіями. З якими партіями — про це ми відверто можемо сказати після виборів до Верховної Ради. Ідеологічно ми близькі до тих партій, які готові з нами сповідувати ті ідеали, з якими ми йдемо. Ми готові об'єднуватись навколо наших політичних принципів, і ми готові навіть в деяких питаннях проводити дискусію, але у кожній сфері для нас є пріоритети, від яких ми не відступимо", — сказав він.

Зазначимо, дострокові парламентські вибори заплановано на 21 липня. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, партія "Слуга народу" долає прохідний бар’єр та проходить до Верховної Ради.

Прослухати повну версію.

На фото — Руслан Стефанчук