"Юля косу носить" та "Голосуй за Кучму": у Музеї виборчого трешу відбудеться політичне караоке

"Юля косу носить" та "Голосуй за Кучму": у Музеї виборчого трешу відбудеться політичне караоке

У Національному музеї історії України цієї суботи відбудеться "Політичне караоке", де можна буде заспівати старі агітаційні пісні. Детальніше про це в ефірі програми "Непробудні" на Радіо Промінь розповіли Ірина Вівчар, координатор Музею від ЧЕСНО, і Роман Гондз, куратор виставки.

Ведучі:

Ірина Саннікова, Дмитро Захарченко, Лесь Мирний

13 липня на 4-му поверсі Національного музею історії України відбудеться "Політичне караоке", на якому можна буде заспівати агітаційні пісні минулих років.

"Ми будемо згадувати ранню творчість Потапа і Насті Каменських, які співали "Україна-Юля", Ані Лорак "Голосуй по уму, голосуй за Кучму", і всі такі пісні ми співатимемо в караоке у музеї", — анонсувала Ірина Вівчар.

Читайте також: "Гречка має різні форми": організатори розповіли, що можна побачити у Музеї виборчого трешу

Куратор виставки "Музей виборчого трешу" Роман Гондз зауважив, що політики часто використовують митців для проведення політичної агітації, і іноді за цим дуже цікаво спостерігати.

"Часто митці переходять з-під протекторату одного кандидата до іншого, і нам, звичайним виборцям, дуже цікаво спостерігати за тим, як свого часу Ротару йшла другим номером у списку Блоку Литвина, а згодом поступово почала відходити від політики, або Наталія Могилевська — усі вони є у нас на виставці", — зауважив він.

"Політичне караоке" відбудеться 13 липня о 12:00 у Національному музеї історії України.