Білецький: спокійно ставлюся до шансів націоналістів пройти до Ради, люди бачать можливість реваншу

Білецький: спокійно ставлюся до шансів націоналістів пройти до Ради, люди бачать можливість реваншу

Народний депутат Андрій Білецький, який балотується до парламенту від всеукраїнського об'єднання "Свобода", спокійно ставиться до можливості націоналістів пройти до нового складу Верховної Ради, попри невеликі відсотки, які прогнозують "Свободі" соціологи. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

"Українська соціологія – це така штука, де дуже важливо, хто замовляє соціологічні дослідження. Наведу приклад: під час останніх президентських виборів найбільші соціологічні контори давали Смешку 2-3 % і вони помилилися в 2-3 рази. Це величезні промахи. Три тижні тому соціологічні контори показували "Свободі" менше відсотка, зараз після об'єднання вони показують до 3 %. Їхня статистична похибка складає біля 4 %. Тому я спокійно ставлюся до шансів націоналістів пройти у парламент. Люди зараз бачать можливість російського реваншу, в першу чергу в особі Медведчука, якого нинішній владі, швидше за все, не вистачить характеру заарештувати", – сказав Андрій Білецький.

За його словами, люди чекають щита, в тому числі й в парламенті.

"Не тих, хто добре заспіває про російський реванш, не тих, хто про нього смішно пожартує. А тих, хто зможе захистити і, якщо буде потрібно, фізично викинути цих людей від трибуни, коли вони будуть пробувати продати в парламенті Україну", – додав він.

Читати також  Білецький: Якщо зараз дозволяти телемости, їздити в Москву, то закінчимо війною і окупацією

Нагадаємо, згідно з соціологічним опитуванням Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка та Центром "Соціальний моніторинг", проведеними з 28 червня по 4 липня, до парламенту проходять п'ять партій: "Слуга народу", Опозиційна платформа "За життя",  Європейська солідарність, "Батьківщина" та партія "Голос". Всеукраїнське об'єднання "Свобода" набирає близько 2 %. 

Cлухайте ефір повністю