Віце-прем'єрку з євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС (відео)

Віце-прем'єрку з євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС (відео)

Віце-прем’єрку з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе не пустили на саміт Україна-ЄС, який проходить сьогодні у Києві. Відповідне відео вона опублікувала на своїй сторінці.

На кадрах видно, як посадовицю не пропустили далі воріт Маріїнського палацу

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголошує, що саме вона з допомогою цілого департаменту готувала цей саміт і всі документи до нього, вона ж відповідає за напрямок євроатлантичної інтеграції, і Євросоюз очікував на її участь у саміті.

"У мене є всі підстави вважати, що прем'єр-міністром України були проведені якісь неофіційні консультації, щоби вилучити мене з цих списків. Я це розцінюю, як саботаж і неготовність прем'єра працювати на подальше зближення з Євросоюзом", — сказала Климпуш-Цинцадзе.

У прем'єр-міністра Володимира Гройсмана здивувалися через ці заяви та наголосили, що склад делегації на саміт Україна — ЄС формує президент, а не прем'єр-міністр. ВІдповідну заяву опублікував прес-секретар Гройсман Василь Рябчук у Facebook.

Крім того він опублікував лист голови офісу президента Андрія Богдана від 13 червня до віце-прем'єра зі закликом до 28 червня надіслати пропозиції до складу делегації України у саміті з ЄС, а також позиційні матеріали з питань порядку денного. Того ж дня Іванна Климпуш-Цинцадзе надіслала в АП відповідь.

Як повідомляє "Європейська правда", міжурядові договори на зустрічі буде підписувати перший віце-прем’єр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. Ніхто з протокольної служби до віце-прем'єрки не вийшов, і ситуацію не пояснили.

 

 

Фото: facebook.com/UA.EU.NATO