Допомогу від США можемо отримати вже скоро

Допомогу від США можемо отримати вже скоро

У разі підписання президентом США закону про оборонний бюджет на 2016 рік, який Конгрес прийняв у середу, допомога для України на 300 мільйонів доларів може надійти вже найближчим часом. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в США Валерій Чалий, передає "Укрінформ".

Він нагадав, що спочатку в проекті бюджету фігурувала цифра $ 200 мільйонів для України, потім вона була збільшена ще на $ 100 мільйонів.

"Кожні 10 мільйонів - це додаткові протитанкові засоби, контрартилерійські радари", - наголосив дипломат, зазначивши, що "300 мільйонів - дуже хороший результат". Водночас посол зазначив, що вперше на законодавчому рівні в США прописана можливість отримання Україною летальної зброї.

Валерій Чалий також підкреслив важливість надання Україні розвідувальних даних в режимі реального часу, проведення навчань з українськими силами, що припускає з-поміж іншого проголосований Конгресом документ.

У разі, якщо президент Обама все ж накладе обіцяне вето на закон і поверне його законодавцям, існує велика ймовірність, що пункт про багатомільйонну допомогу Україні в ньому залишиться, повідомив Валерій Чалий.