ЦВК повідомила партію "Слуга народу" про подвійне громадянство її кандидатів

ЦВК повідомила партію "Слуга народу" про подвійне громадянство її кандидатів

Центральна виборча комісія надіслала партії "Слуга народу" лист з інформацією щодо можливого подвійного громадянства та інших життєвих обставин чотирьох кандидатів у народні депутати.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заступника голови ЦВК Євгена Радченка.

За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Євген Радченко пояснив, що представники громадськості та ЗМІ передають ЦВК інформацію про виявлені порушення з боку кандидатів, і ЦВК вирішила проінформувати про них політичну партію.

За його словами, ЦВК не вимагає від "Слуги народу" відповіді на своє звернення: "Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства".

Заступник голови ЦВК зазначив, що не вся інформація стосувалася подвійного громадянства, однак не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.

Нагадаємо, Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у м.Харкові, Андрій Холодов – 22 номер списку партії "Слуга народу", Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, а Михайло Соколов – 99 номер списку партії.