Події в країні дають Філарету шанс повернути владу — Павленко

Події в країні дають Філарету шанс повернути владу — Павленко

Ситуація, яка складається зараз в Україні зі спробою реваншу представників режиму Януковича, дозволяє Філарету сподіватися на повернення собі повноти влади, заявив Українському радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" політик, радник президента Порошенка Ростислав Павленко.

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталія Чорна

"Сьогодні ми спостерігаємо спробу реваншу колишніх сил: повертаються представники режиму Януковича, з якими пов’язують вплив на судову систему, намагаються пройти до Верховної Ради України інші одіозні особистості. А якщо Конституційний Суд України скасує закон про люстрацію, чиновники часів Януковича зможуть повернутися на свої посади. Події, що відбуваються, дають шанс й Філарету пробувати повернути собі повноту влади", — розповідає Ростислав Павленко.

За його словами, більшість із того, про що заявляє владика Філарет, не має нічого спільного з дійсністю, тільки з його фантазіями: "Атмосфера, яку ми зараз маємо в країні, може породити надії у Філарета спробувати повернути собі повноту влади. Адже він відкрито каже, що  має керувати церквою. Філарет просить повернути ситуацію до 15 грудня  та хоче все відразу і для себе".

"Проте ПЦУ міцна, це здоровий організм, який продовжує розвиватись. А те, що говорить Філарет є неправдою. Не існує ніяких таємних домовленостей між Порошенком і Вселенським патріархом, й жодних виплат не існує. ПЦУ є автокефальною і незалежною церквою. А наш Томос такий самий, як й інші, які отримувались церквами за останні 200 років", — підсумував Ростислав Павленко.

Читати також — "Філаретові здається, що зараз щось на кшталт 1992 року, коли всі його покинули" — архієпископ Євстратій

Нагадаємо, у Києві у Володимирському соборі з ініціативи владики Філарета  20 червня відбулося зібрання частини ієрархів, священиків та мирян колишньої УПЦ Київського патріархату. Учасники назвали його "помісним собором" і постановили відновити діяльність Київського патріархату та скасувати постанову про його ліквідацію, ухвалену перед отриманням Томосу.

Слухати повну версію.

ФОТО: Facebook Ростислава Павленка