Голова Держкіно просить Зеленського не допустити показу "Сватів"

Голова Держкіно просить Зеленського не допустити показу "Сватів"

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко закликав Володимира Зеленського особисто не допустити показу серіалу "Свати" на телеканалі "1+1".
 
У своєму відеозверненні Іллєнко нагадав, що 2017 року російського актора Федора Добронравова внесли до "чорного списку" в Україні і дозвіл на прокат фільму скасували.
 
"Кілька днів тому до Держкіно звернулися представники каналу "1+1" з проханням про видачу прокатного посвідчення на другий сезон серіалу "Свати", який нещодавно проходив оцінку експертної комісії. Тоді висновок був негативний, але вони зараз перемонтували серіал — і Держкіно змушене діяти відповідно до чинного законодавства", — зазначив він.
 

За словами голови Держкіно, питання з показом "Сватів" "виходить за межі юридичного аспекту, воно лежить в площині моральній і політичній".
 
Іллєнко звернувся до Зеленського із закликом ухвалити рішення про подальшу долю серіалу.
 
"Я вважаю, що саме Ви повинні прийняти рішення про подальшу долю цього серіалу і показати, що для вас є пріоритетом — повернення цього продукту в ефір, або очищення інформаційного простору України від українофобів, які нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави, — заявив Іллєнко. — Не повторюйте помилок ваших попередників. Серіал "Свати" —- це ваша "липецька фабрика". І нехай вас не вводить в оману високий рейтинг перегляду цього серіалу, адже і цукерки Рошен із захопленням і насолодою їла вся Україна", — зазначив він.
 
 
Нагадаємо, в листопаді 2017 року Держкіно України скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати", в якому грає Федір Добронравов. СБУ заборонила Добронравову в'їзд до України терміном на три роки за публічну підтримку окупації Росією Криму та незаконне відвідування півострова. У червні його прізвище зникло з переліку культурних діячів, які підпадають під заборону на в'їзд. З першого липня канал "1+1" поновив трансляції серіалу "Свати-6".
Фото: Politeka