Слов'янськ і Краматорськ відзначають п'яту річницю звільнення

Слов'янськ і Краматорськ відзначають п'яту річницю звільнення

П'ять років тому, 5 липня 2014 року, учасниками антитерористичної операції були звільнені Слов'янськ і Краматорськ. Обидва міста майже три місяці перебували під окупацією.
 
За інформацією групи "Інформаційний спротив", спочатку до міст заходили розвідники і сапери, за ними — інші військові підрозділи. Тікаючи, окупанти залишили після себе величезні арсенали зброї російського виробництва.
 
З 13 жовтня 2014 року Краматорськ став тимчасовим центром Донецької області, де нині функціонує Донецька обласна військово-цивільна адміністрація.
 
У липні 2014 року, крім Слов'янська і Краматорська, українські військові звільнили від російської окупації Дружківку і Бахмут — 6 липня, Костянтинівку — 7 липня, Торецьк — 21 липня, Авдіївку — 29 липня.
 
Командування операції Об'єднаних сил привітало жителів Краматорська і Слов'янська з датою звільнення.
 
"П'ять років тому, 5 липня, завдяки успішним діям військовослужбовців  учасників антитерористичної операції, і місцевого населення, були звільнені від російсько-терористичних збройних формувань міста Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка", — йдеться в привітанні.
 
Також командувач ООС висловив щирі співчуття рідним і близьким військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань України і жителям міста, які поклали своє життя за звільнення міст від ворога.
Фото: УНІАН