Офіс президента в Українському домі обійдеться у 300 мільйонів гривень

Офіс президента в Українському домі обійдеться у 300 мільйонів гривень

На перетворення Українського дому на Офіс президента потрібно близько 300 млн гривень. Таку суму озвучив засновник 33ВY Architecture Іван Юнаков, який є співавтором проекту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В цілому команда працює близько двох місяців, думаю, цілком реально за один місяць це зробити і вийти на будівельний майданчик ",  сказав Юнаков журналістам.

За його словами, спираючись на затверджену Мінрегіоном вартість реконструкції адміністративних будівель, вартість майбутніх робіт може скласти близько 300 млн грн, однак "остаточна сума буде відома після врахування вартості всієї інженерії".

Реалізують проект прогнозовано за 6-10 місяців. Іван Юнаков додав, що в рамках робіт заплановано демонтаж інженерного обладнання, будівництво підземного паркінгу та одноповерхової скляної прибудови, у якій розміститься центр прийому громадян і інформаційний центр.

Проект Офісу президента розрахований на 500 робочих місць. У планах  облаштувати ландшафтну зону і запустити оновлений фонтан.

Дерева у центрі холу на першому поверсі не буде, там планується звести скульптуру сучасного мистецтва. Інфраструктура офісу включатиме також спортзали, конференц-зали та public space  два поверхи будуть працювати за принципом коворкінгу.

"Для того, щоб туди потрапити, потрібно буде пройти певну реєстрацію, але, думаю, не дуже складну. Там же будуть кафе і ресторан, які будуть обслуговувати коворкінг і працівників офісу",  сказав архітектор.

Згідно з проектом, два поверхи відведені на апарат президента, а кабінет Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Нагадаємо, Офіс президента пропонують перенести в будівлю Українського дому, осучаснивши там приміщення. Відповідний проект було  презентовано командою президента України.