Генпрокуратура звернулася до Офісу президента за поясненнями щодо слів Мендель про обстріли

Генпрокуратура звернулася до Офісу президента за поясненнями щодо слів Мендель про обстріли

Генеральна прокуратура України направила запит до Офісу президента Володимира Зеленського щодо публічних заяв його речниці Юлії Мендель про те, що військовослужбовці Збройних сил України допускають випадки обстрілу цивільних об’єктів на Донбасі.

Про це повідомляє DW.

У прокуратурі заявили, що йдеться про ситуацію, яка сталася 6 червня в прямому ефірі на телеканалі "1+1", де Мендель повідомила про існування випадків обстрілів українськими військовослужбовцями цивільних об’єктів у відповідь на провокації бойовиків, в результаті чого гинуть мирні жителі.

"Цей виступ відразу був поширений у засобах масової інформації та проросійських інтернет-виданнях з твердженням про те, що Збройні сили України обстрілюють мирних жителів Донбасу, і такі факти, як бачать автори відповідних повідомлень, визнали в адміністрації президента України", — зазначили в прокуратурі.

У ГПУ вважають, що слова Мендель можуть бути подані російськими представниками в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду як доказ нібито порушення законів і звичаїв війни саме з боку ЗСУ.

Фото: Главком