Українські торгові мережі на один день відмовилися від поліетиленових пакетів

Українські торгові мережі на один день відмовилися від поліетиленових пакетів

В Україні сьогодні провели день без поліетилену: у крамницях та супермаркетах у різних містах по всій Україні пропонували покупцям замість поліетиленових пакетів паперові торбинки, або текстильні еко-сумки, повідомляється на сторінці ініціативи у Facebook.

Акцію з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) провела Програма розвитку ООН спільно з Міністерством екології та природних ресурсів, міжфракційним об'єднанням депутатів "Зелена енергія змін" та Zero Waste Alliance Ukraine. Офіційно акція триває до півночі, але термін її дії необмежений і залежить від бажання власників торгових мереж та покупців.

Організатори поставили за мету "привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами, та сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торгівельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі".

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти (№95079507-19507-2), якими може бути введено обмеження на використання пластикових пакетів в Україні. Однак вони будуть регулювати лише торгові мережі.

Фото: ПРООН