У ЦВК стурбовані тим, що звістка щодо Клюєва лише зараз сколихнула суспільство

У ЦВК стурбовані тим, що звістка щодо Клюєва лише зараз сколихнула суспільство

У Центральній виборчій комісії стурбовані тим, що звістка щодо реєстрації Андрія Клюєва лише зараз сколихнула суспільство. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Українському радіо повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

"Мене дуже турбує те, що звістка про реєстрацію таких панів, як Клюєв та Шарій, сколихнула суспільство тільки вчора. Центральна виборча комісія волала про допомогу, про те, що органи державної влади не надають адекватної інформації", — зазначив Євген Радченко.

Заступник голови ЦВК зауважив, що ця ситуація сколихнула суспільство лише після того, як Центральна виборча комісія виконала безпосередньо рішення Верховного Суду.

"Коли ЦВК відмовила у реєстрації зазначеним панам, і не тільки їм, то суспільство сприйняло це як належне. Коли Верховний Суд фактично зобов’язав ЦВК їх зареєструвати, суспільство сприйняло це як належне. А коли Центральна виборча комісія, не маючи іншого виходу, виконала рішення Верховного Суду, чомусь громадськість сколихнулася. Тому давайте не шукати винних, а подивимось, як працюють державні органи і наші реформовані суди", — сказав він.

Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва кандидатом у депутати на вибори до Верховної Ради, які призначені на 21 липня. Верховний Суд заявив, що не зобов'язував ЦВК вносити Шарія та Клюєва до виборчих списків. Тим часом, у ГПУ обіцяють арештувати Клюєва та Кузьміна щойно вони перетнуть кордон.

Ввечері 2 липня на Майдані Незалежності у Києві зібралися люди на акцію протесту через рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатами у народні депутати Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія.

Архівне фото, facebook.com/UACEC