Аваков надіслав лист ЦВК і сподівається, що Клюєва знімуть з виборів

Аваков надіслав лист ЦВК і сподівається, що Клюєва знімуть з виборів

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков надіслав у ЦВК вимогу переглянути рішення щодо екс-глави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва, якого зареєстрували кандидатом у народні депутати. Про це глава МВС повідомив на своїй сторінці у Facebook. Він висловив сподівання, що його лист стане підставою для зняття кандидатури Клюєва.

Рішення звернутися до ЦВК було прийнято після селекторної наради з підрозділами МВС. У листі Аваков вказав, що Клюєв в 2014 році виїхав з України і не проживав останніх п’яти років на її території. За цей період часу він не перетинав українського держкордону. Міністр зазначив, що в разі приїзду Клюєва до України його б затримали правоохоронці, тому що він перебуває в розшуку як особа, яка ухиляється від слідства і суду.

 

Нагадаємо, 2 липня під час свого засідання ЦВК зареєструвала колишнього депутата від Партії регіонів і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на вибори в Раду.

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія, серед іншого, схвалила рішення про реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати.

Напередодні Верховний Суд зобов’язав ЦВК повторно розглянути документи щодо реєстрації кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва.

23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати Клюєва кандидатом на окрузі № 46 на позачергових парламентських виборах. Ліберальна партія України просила суд визнати це рішення протиправним і скасувати його.

Відповідно до вимог Конституції, серед вимог до кандидата у народні депутати є проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

За часів президентства Віктора Януковича Андрій Клюєв був першим віце-прем'єром, секретарем РНБО і главою Адміністрації президента. В Україні з 2014 року він перебуває в розшуку.

Фото: Кореспондент