Чому сезонні овочі та фрукти не дешевшають — пояснює експерт

Чому сезонні овочі та фрукти не дешевшають — пояснює експерт

Експерт Економічного дискусійного клубу Євген Олейніков у ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" пояснив, чому сезонні овочі та фрукти не дешевшають.

Ведучі:

Дмитро Хоркін, Тамара Гусейнова

"Це пов’язано з доволі-таки несприятливими погодними умовами навесні. Крім того, аномальна спека у червні також мала свій вплив на пропозицію овочів та фруктів", — зазначив Євген Олейніков.

Експерт зауважив, що є системні процеси на ринку, які передбачають максимальну ціну на продукти, а також її мінімальне та повільне зниження у сезон.

"Є деякі системні процеси, які відбуваються на ринку. У великих містах стає дедалі менше тих, хто пропонує продукцію безпосередньо зі свого городу. Як правило, цю продукцію скуповують посередники і пропонують її на ринку. Вони ставлять максимальну ціну, яку можуть, а потім потроху та дуже повільно її знижують, оскільки люди все одно будуть купувати цю продукцію, а продавці намагаються взяти за неї максимальну ціну. І це впливає на рівень цін, тобто на те, що у сезон вони знижуються не так швидко, як ми звикли", — сказав він.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com