ПАРЄ втратила моральне право брати участь в українських виборах — Береза

ПАРЄ втратила моральне право брати участь в українських виборах — Береза

Парламентська асамблея Ради Європи втратила моральне право брати участь в українських виборах, переконаний член делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, народний депутат Борислав Береза. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував звернення до Верховної Ради, яке передбачає відкликати запрошення для спостерігачів на дострокові парламентські вибори в Україні.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"ПАРЄ втратила моральне право вказувати на будь-що і брати участь в українських виборах, оскільки вона порушила свої регламенти. Вона повернула Росію, яка є країною-агресором, країною-окупантом і закрила очі на всі порушення. Після того розповідати, що є така поважна організація як ПАРЄ, ми вже не можемо", — зазначив Борислав Береза.

Береза зауважив, що у складі моніторингової комісії з ПАРЄ можуть бути представники Росії.

"Крім того, у разі, якщо моніторингова комісія з ПАРЄ буде працювати на виборах в Україні, то можуть приїхати росіяни. Я не хочу, аби мені хтось з Держдуми щось розповідав, що потрібно їм. Україна має обстоювати себе на міжнародній арені", — сказав він.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи 26 червня погодилася повернути делегацію Росії без жодних санкцій.

Як повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв, Парламентський комітет у закордонних справах рекомендував Верховній Раді призупинити участь української делегації у роботі ПАРЄ до отримання висновків Венеціанської комісії, а також закликав відкликати запрошення для спостерігачів на дострокові парламентські вибори в Україні.

Прослухати повну версію.

Фото — Reuters