Куди сходити: у столичному Річковому порту відбувається виставка Валентини Засуцької "Дрони"

Куди сходити: у столичному Річковому порту відбувається виставка Валентини Засуцької "Дрони"

Відома художниця та архітекторка Валентина Засуцька вирішила презентувати серію робіт під назвою "Дрони". Детальніше про виставку в ефірі програми "ART-Панорама" розповів куратор виставки Георгій Браіловський.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Виставку Валентини Засуцької "Дрони" можна побачити у приміщенні столичного Річкового вокзалу. Художниця і архітекторка любить змальовувати усе, що її надихає.

"Ця виставка відрізняється від тих, які вона проводить зазвичай, тому що тут вона звертається до соціальної проблематики, до проблематики війни, яка її дуже зачепила. Вона розповідає про цю проблему з несподіваної точки зору — з точки зору технічного розвитку і досягнень людства", — розповідає куратор виставки.

"Дрони" — це серія живописних полотен, присвячених темі насильницького вторгнення у життя кожного з нас.

Для Валентини Засуцької найбільший страх — це війна. Усе те, що в мирний час вважалося високотехнологічними приладами і приносило нам задоволення і свободу, під час війни несе нам загрозу. За словами художниці, у серії "Дрони" вона хоче показати свої переживання, емоції та свій погляд на страшні події, які можуть перевернути життя кожного.

"Зараз дрони уособлюють в собі загрозу тій самій свободі. Ми ніде не можемо бути вільними — усюди ми можемо бути побаченими за допомогою дронів. А зараз ми можемо ще й бути атаковані ними. Наприклад, в Росії дрони використовуються для розгонів демонстрацій, дрони можуть нести зброю, дрони можуть атакувати", — перелічує Георгій Браіловський.

Виставку "Дрони" Валентини Засуцької можна побачити до 6 липня у приміщенні київського Річкового вокзалу.