Політв'язень Гриб звернувся до української влади щодо долі бранців Кремля

Політв'язень Гриб звернувся до української влади щодо долі бранців Кремля

Український політв'зень Павло Гриб звернувся до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради та українських політиків з проханням вирішити долю бранців Кремля.

Звернення опублікував батько Гриба на своїй сторінці у Facebook.

"Я, Павло Гриб, український патріот, засуджений за сприяння терористичній діяльності на шість років позбавлення волі, разом з усіма політичними полоненими, від імені усіх українських військових, політв’язнів путінського режиму, звертаюсь до української влади, президента України, депутатів Верховної Ради, уряду України — вирішіть нарешті нашу долю!",  — йдеться у зверненні.

За словами Павла, з часу першого і поки єдиного обміну в’язнями минуло чимало часу, а кількість політв’язнів тільки збільшується, і зараз їх понад 100 осіб.

Українець закликав громадськість, діячів культури, вояків, націоналістів, волонтерів і капеланів, земляцтв кожного краю, всіх українців, небайдужих до долі політв’язнів, не залишатися осторонь і не забувати в’язнів.

"Скажіть своє слово про нас — вдома, на роботі, в соціальних мережах, в ЗМІ. Треба донести правду про переслідування патріотів України спецслужбами Московії!", — додав він, наголосивши, що потрібно змусити Росію почати перемовини.

"Яке б розчарування в Україні не було, яка б влада на хвилі цього розчарування не прийшла, її обов’язок — звільнити полонених і політв’язнів, не допустити нових, закривши після цього державний кордон з Московією і Білорусією й розірвавши дипломатичні відносини з усіма ворожими країнами. Цього ми вимагаємо. Будь-яка влада має нас чути. Будь-яка інша політика в цьому напрямі є державною зрадою", — сказав Гриб.

"Ми чекаємо офіційної реакції, і головне, дій влади. Час пішов. Пообіцяли  працюйте", — підсумував у своєму зверненні українець.

Нагадаємо, торік 24 серпня в Білорусі зник українець Павло Гриб. 7 вересня 2017 року стало відомо, що його викрали співробітники ФСБ і утримують у Краснодарському СІЗО. В Росії Павлу Грибу висунуто обвинувачення у сприянні терористичній діяльності. З серпня 2017 року він перебуває під вартою, 7 листопада 2018 року російський  суд продовжив його арешт на 6 місяців.

У березні Європейський Союз закликав Росію звільнити Павла Гриба і надати йому медичну допомогу.

На фото —  Павло Гриб, Радіо Свобода