Військово-транспортні літаки НАТО прибувають до Одеси на навчання

Військово-транспортні літаки НАТО прибувають до Одеси на навчання

До Одеси продовжують прибувати військово-транспортні літаки країн НАТО, які доставляють особовий склад, техніку та обладнання, необхідне для навчань Sea Breeze-2019, які стартують 1 липня. 

Як повідомляє Міністерство оборони України, американський літак C-130J Hercules та британський A400 Atlas вже доставили в Одесу обладнання, спорядження та перших учасників міжнародних навчань.

Крім того, чотирьохмоторний турбогвинтовий A400 Atlas Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії привіз до України бійців морського спецназу. Зазначається, що з бійцями британського загону водолазів Special Boat Service також прибуло спеціальне обладнання, спорядження та провіант.

Нагадаємо, транспортно-десантний корабель США USNS Yuma увійшов до порту Одеси

У навчаннях Sea Breeze-2019, які заплановано розпочати з 1 липня, візьмуть участь кораблі ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини, а також Грузії. Загалом до навчань залучать близько 900 військовослужбовців. 

Навчання Sea Breeze — це щорічні багатонаціональні навчання, які відбуваються в Україні з 1997-го року. Окрім України, організатором навчань є США.

Фото — lockheedmartin.com