Khayat, KOLA і гурт [О]: визначено 30 молодих артистів-півфіналістів Ukrainian Song Project–2019

Khayat, KOLA і гурт [О]: визначено 30 молодих артистів-півфіналістів Ukrainian Song Project–2019

У серпні у Львові відбудеться великий фестиваль української пісні Ukrainian Song Project, який вже охрестили "українським Євробаченням" через його масштабність. За участь у фінальному шоу змагалися три сотні конкурсантів, з яких на сцені Львів-Арени виступлять лише десятеро. Детальніше про відбір в ефірі програми "ДеньПРО" на Радіо Промінь розповів Тарас Курчик, генеральний продюсер проекту.

Ведуча:

Марія Сизон

Тарас Курчик розповів, що фестиваль від початку задумувався як платформа, яка даватиме старт молодим виконавцям, які виступатимуть поруч з українськими зірками на Львів-Арені.

"Хочеться докласти усіх зусиль, щоб цей проект вдався, щоб молоді артисти відчули цей фундамент під ногами. Адже проект "Українська пісня" має бути тим стартовим майданчиком, фундаментом для молодих артистів та молодих гуртів. Завданням його є наповнення музичного простору хорошою, якісною українською музичною продукцією", — розповів організатор.

Як зазначив генеральний продюсер проекту, на участь у фестивалі було подано близько 300 заявок від молодих артистів та колективів, які хотіли взяти участь у фінальному шоу.

"Вже завершився перший етап відбору. Експертною радою було відібрано 30 кращих. І вже з цих 30 буде відбір 20, тобто 17 учасників обере експертна рада, а 3 – інтернет-користувачі. На останньому етапі залишиться 10, з яких 1 обирають інтернет-користувачі, а 9 — експертна рада. Таким чином залишиться 10 учасників, які виступлять на Арені-Львів", — розповів Тарас Курчик.

Півфіналістами стали 30 учасників: KOLA, Grohotsky, Arturro Mass, гурт [O], On I Ona, Артем КАЙ, YARIKO, KHAYAT, Юра Самовілов. Гуртом, MARLEN, Львівський Танцювальний Клуб (ЛТК), CLOUDLESS, Іспанія, JANE, E.K.A, Yuliya Roznen, TVORCHI, RIYA, Sysuev, INPLUS, Oleksii Dibrova, MNISHEK, PERNATIZ, Navkolo Kola, FARINA feat FRENZY, Аліна Башкіна, Barabanova, "Шосте Чуття", ХАС та Абіє.

Проголосувати за учасників, які вийдуть до фіналу, вже можна на сайті фестивалю.

Хедлайнерами фестивалю стануть співачки Тіна Кароль, Alyosha та Jerry Heil, співаки Melovin та Арсен Мірзоян, а також гурти Dilemma, "Без обмежень" та польський колектив Enej. Також на фестиваль приїде гурт Balaklava Blues з Канади.

Фото Ukrainian Song Project