Доба в ООС: 32 ворожих обстрілів та семеро поранених українських бійців

Доба в ООС: 32 ворожих обстрілів та семеро поранених українських бійців

П'ятеро українських військових поранені, ще двоє зазнали бойових травмувань учора під час обстрілів у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр ООС. Бойовики 32 рази порушили режим припинення вогню. З них 5 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм.

З великокаліберних мінометів били по Мар'їнці та Південному. В районі Опитного і Кримського також стріляли з бронетехніки. З гранатометів та кулеметів вели вогонь у Приазов'ї та біля Донецька. На Луганщині цілили по Шумам, Новолуганському, Травневому та Зайцевому. 

З початку доби бойовики 9 разів порушували режим тиші. Під вогнем опинилися також українські позиції біля Лебединського, Широкиного, Південного, Богданівки, Новоселівки Другої.

За даними розвідки, 25 червня двох окупантів поранено вогнем у відовідь.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводиться антитерористична операція, а з травня 2018 року — Операція об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото: прес-служба штабу ООС