Українська делегація в ПАРЄ не братиме участі в голосуванні за нового генсекретаря організації — Іонова

Українська делегація в ПАРЄ не братиме участі в голосуванні за нового генсекретаря організації — Іонова

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи не братиме участі у голосуванні за нового генерального секретаря Ради Європи, розповіла Українському радіо народна депутатка, заступниця члена Постійної делегації у ПАРЄ Марія Іонова.

За її словами, представники від України зосереджені зараз лише на питанні оскарження рішення Асамблеї щодо Росії: "Якщо завтра до 16.00. рішення, що стосується Російської Федерації, буде на її користь, ми призупиняємо свою роботу в ПАРЄ. Ми не бачимо можливості працювати в одній залі з людьми, на чиїх руках українська кров".

Також народна депутатка повідомила, що члени української делегації запропонували президентові Володимиру Зеленському зустрітись та обговорити подальші дії. 

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на своєму засіданні 25 червня  ухвалила резолюцію та внесла зміни до регламенту, що може ускладнити або заблокувати накладення санкцій на російську делегацію та забезпечити її повернення до Асамблеї без виконання міжнародних зобов’язань.

 

За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

ФОТО: Укрінформ