На більшості округів по мажоритарні від "Слуги народу" йдуть випадкові люди – Ніколаєнко

На більшості округів по мажоритарні від "Слуги народу" йдуть випадкові люди – Ніколаєнко

По мажоритарні в більшості округів України від партії "Слуга народу" балотується випадкові люди, які не мають нічого спільного з політикою, розповіла Українському радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" журналістка, головний редактор Інтернет-видання Insider Тетяна Ніколаєнко.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Ретельно аналізуючи кандидатів в народні депутати, що йдуть по мажоритарці під лейблом партії "Слуги народу", можна виокремити кілька тенденцій, зокрема, й найбільш помітну: в більшості балотуються випадкові люди, які не мають нічого спільного політикою. Наприклад, на окремих округах це люди, що на президентських виборах працювали на Володимира Зеленського. А на Сумщині, звідки родом Владислав Бухарєв, балотується навіть не актор "Кварталу", а хлопчик, який працював на підхваті в "Братах Гагаріних", – розповідає Тетяна Ніколаєнко.

Другою тенденцією, за словами редакторки, є слабка пропозиція "Слуги народу" на Сході України: "І в Луганській, і в Харківській, і в Донецькій області кандидати "Слуги народу" не переможуть "динозаврів", які обираються там багато років. Іншими словами, лейбл "Слуги народу" не перевершить авторитет Геннадія Кернеса".

Окремо привертає увагу спроба дрібного бізнесу через цю партію потрапити до парламенту.

"Відштовхуючись від мажоритарників, можна побачити, що серед тих, хто балотується, є багато тих, що пов’язаний з бізнесом, який ніде ще сильно не світився. У Львівській області, наприклад, кожен округ відданий забудовникам", – каже редакторка.

Також Тетяна Ніколаєнко звертає увагу й велику кількість партій-клонів, з якою стикнулись у "Слузі народу": "Насправді, підставні партії є не у всіх областях, хоч їх і багато.  Проте, якщо враховувати, що більшість мажоритарників від "Слуги" – це так звані noname, яких ніхто не знає, чим більше буде кандидатів, тим більше  будуть розпорошуватися голоси".

ФОТО: Facebook Тетяни Ніколаєнко