ІТ-бізнесмен Давид Арахамія очолив Національну інвестиційну раду

ІТ-бізнесмен Давид Арахамія очолив Національну інвестиційну раду

Президент України Володимир Зеленський призначив українського IT-підприємця, громадського діяча та волонтера Давида Арахамію секретарем Національної інвестиційної ради, повідомляється на сайті Офісу президента.

"Не хочу декларувати багато на старті, але всі попередні консультації з великими інвесторами свідчать про те, що Україна може щонайменше втричі збільшити нинішній обсяг інвестицій у країну. Отримав завдання від Президента зробити цей процес якнайшвидшим", — прокоментував своє призначення Давид Арахамія.

Давид Арахамія народився 23 травня 1979 року в Сочі (Росія). Закінчив Європейський університет, має ступінь магістра економіки. Він є співзасновником міжнародної IT-компанії Template Monster, засновником волонтерської організації "Народний проект", що допомагає українським військовим на  сході, з 2016 року очолював міжнародну платформу зі створення сайтів Weblium. наразі він посідає четверте місце у списку партії "Слуга народу" на позачергових виборах до Верховної Ради.

Згідно зі змінами, які своїм указом № 423/2019 вніс президент, до складу Ради входять: прем'єр-міністр, голова Нацбанку, міністри економічного розвитку і торгівлі, фінансів, юстиції, а також за згодою представники українських та іноземних організацій і компаній, бізнесових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці у галузі економіки, фінансів.

 

 

Фото: Офіс президента