ЦВК не допустила до парламентських виборів Клюєва і Парасюка

ЦВК не допустила до парламентських виборів Клюєва і Парасюка

Центральна виборча комісія відмовила Андрію Клюєву, який був главою Адміністрації президента за часів президентства Віктора Януковича, в реєстрації кандидатом в народні депутати.

Таке рішення Центральна виборча комісія ухвалила на засіданні 23 червня, сказано в повідомленні комісії.

"Відмовлено в реєстрації кандидата в народні депутати України Клюєва Андрія Петровича, висунутого Ліберальною партією України, в одномандатному виборчому окрузі № 46", — йдеться в прес-релізі. Цей округ розташовано на Донеччині. Про причини відмови не повідомляється.

За часів президента Януковича Акндрій Клюєв був першим віце-прем'єром, секретарем РНБО і главою Адміністрації президента. В Україні з 2014 року він перебуває в розшуку.

Крім Клюєва, відмовлено в реєстрації ще 17 кандидатів у народні депутати України, висунутих у порядку самовисування, серед яких чинний нардеп-майданівець Володимир Парасюк. Він балотувався по округу №122 (Жовквівський та Яворівський райони Львівщини).

Усього ж станом на 23 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 593 кандидати в народні депутати України, зокрема які балотуються в порядку самовисування — 1 319, висунутих політичними партіями — 274. Також за списками політичних партій балотуються ще 1743 кандидати.