На сесії ПАРЄ розглянуть питання санкцій щодо російської делегації

На сесії ПАРЄ розглянуть питання санкцій щодо російської делегації

У Страсбурзі сьогодні відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити проект резолюції, що змінює правила ПАРЄ і ускладнює процедуру застосування санкцій, зокрема щодо Росії. Як повідомив у Facebook голова делегації України в ПАРЄ Володимир Арʼєв, цьогоріч ситуація стає складнішою, зокрема й через те, що Україна перебуває в процесі зміни влади, і євроінституції воліють не ухвалювати серйозних рішень до парламентських виборів та призначення нового уряду в Україні.

"Різниця між 2014 роком і нинішнім моментом полягає в тому, кому ми протистоїмо. Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта 2019. Незважаючи на те, що єдність делегація тримає, ми маємо порушену єдність інституцій і нові умови — розпущений парламент (в такий час до всіх перехідних традиційно менше дослухаються — чекають на новий склад), напіввідставлений міністр закордонних справ і президент, якому події в ПАРЄ нецікаві. Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій", — написав Арʼєв.

Нагадаємо, 3 червня регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, яка може змінити правила ПАРЄ і ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема щодо Росії. Голосування з приводу цього документа має відбутися 24 червня близько 20:00 за київським часом. Літня сесія ПАРЄ розпочинається о 12:00.

Фото: 5 канал