"Укренерго" попереджає про ймовірне відключенння електроенергії через спеку

"Укренерго" попереджає про ймовірне відключенння електроенергії через спеку

Українців попередили про ризик тимчасових відключень електроенергії через спеку.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

У компанії зауважили, що протягом останніх двохтижнівв Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря. У такому випадку задля забезпечення балансу в енергосистемі необхідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом.

"Употочних умовах енергосистема України працює з відсутніми нормативними резервами потужності на енергоблоках ТЕС генеруючих компаній. Наразі поза резервом через відсутність вугілля знаходяться 7 блоків ТЕС (3 – ДТЕК і 4 – Центренерго) сумарною встановленою потужністю 2857 МВт. За 10 днів спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшились майже на 10%", — йдеться у повідоменні.

Тому в "Укренерго" наголошують, що "при подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях в енергосистемі може відбутись надзвичайна ситуація".

Тому компанія попереджає, що у таких випадках може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми.

Фото — pexels.com