Під час протестів у Грузії постраждали понад 30 журналістів — ЗМІ

Під час протестів у Грузії постраждали понад 30 журналістів — ЗМІ

31 представників різних грузинських ЗМІ постраждали під час мітингу 21 червня перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі, де спецназ застосував сльозогінний газ та гумові кулі.

Як повідомляє "Грузія online", про це йдеться в заяві Хартії журналістської етики Грузії.

У Хартії зазначають, що журналістів було поранено гумовими кулями. Хартія опублікувала імена всіх постраждалих журналістів, а також характер їхніх ушкоджень.

"До прикладу, у фотографа видання Civil.ge Гурама Мурадова випустили 11 гумових куль, у журналістки телекомпанії "Руставі 2" Тамар Багашвілі був зафіксований перелом плеча, і їй знадобилася операція. Член служби охорони "Руставі 2" Георгій Сулашвілі втратив око, у нього зламана щелепа, і йому також знадобилася невідкладна хірургічна операція", — йдеться у повідомленні.

Читайте також — Реакція влади Грузії на протести є неадекватною — Мамулашвілі

Нагадаємо, 20 червня, близько 10 тисяч людей протестували перед будівлею грузинського парламенту. Активісти вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ та голови Служби держбезпеки.

Причиною протесту стала участь в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ’я депутата Держдуми Росії, президента цієї асамблеї Сергія Гаврилова. Багатьох громадян Грузії обурило те, що він вів засідання асамблеї в будівлі грузинського парламенту, адже Гаврилов пропагує визнання як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії — Абхазії і Південної Осетії.

Станом на ранок 21 червня, поліція Тбілісі завершила операцію з розгону акції протесту, яка почалась 20 червня о 19:00 на проспекті Руставелі в столиці держави.

21 червня спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку.

На фото — протести у Грузії, REUTERS