Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк під час презентації результатів дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" закликала президента Володимира Зеленського відновити міжвідомчу робочу групу при президенті України з безпеки журналістів.

Вона розповіла, що ще 6 червня ІМІ звернувся до президента Зеленського з пропозицією створити при президентові України міжвідомчу робочу групу з захисту прав журналістів, до якої б увійшли працівники правоохоронних органів, представники громадських організацій, журналістських організацій та правозахисники.

"Така група працювала до кінця 2017 року при АП Порошенка, але у 2018 році фактично припинила роботу. Ми вважаємо, що така платформа необхідна. Але якоїсь конкретної відповіді ми не отримали", — підсумувала Оксана Романюк.

Також до відновлення роботи міжвідомчої групи Зеленського закликала Тетяна Печончик, голова Центру прав людини Zmina, у своєму пості у Фейсбук.

"Ми закликаємо Володимира Зеленського відновити роботу міжвідомчої групи з розслідування злочинів проти журналістів, яка раніше була створена при Адміністрації Президента", — написала вона.

Нагадаємо, раніше Оксана Романюк розповіла, що в середньому на рік розслідується лише 8-10% нападів на журналістів.

Фото з сайту Президента України