2020 рік в Інстаграмі буде роком мікроблогерів та відеоконтенту — фешн-блогерка

2020 рік в Інстаграмі буде роком мікроблогерів та відеоконтенту — фешн-блогерка

Фешн- та лайфстайл-блогер, директор по роботі з блогерами в PR агенстві J&I та просто стильна дівчина Ірина Єфіменко розповіла в ефірі програми "Соціум.com" на Радіо Промінь, як стати крутим блогером, навчитися правильно підбирати одяг та орієнтуватися у нових тенденціях.

Ведучі:

Тетяна Кононенко, Ольга Бродська

Коли читаєш твої пости, просто переносишся туди, про що ти пишеш, ніби наяву. Звідки ти береш натхнення писати? Адже пишеш ти часто.

— Натхнення — воно літає десь у повітрі, воно береться нізвідки. Уся краса — в очах того, хто дивиться, так? Можна дивитися на речі буденно, а можна бачити красу в кожній миті. І я обираю той варіант, коли ти дивишся і бачиш красу. Для мене це необхідність, я не можу інакше.

— То історії з’являються щодня, і ти береш їх зі свого особистого життя?

— Це провокаційне запитання!

Я чоловіку часто кажу, що ні, я все вигадала.

Звичайно, це особисті моменти, які ти переживаєш, ті, що найбільше хвилюють. Ти хочеш ними поділитися, але поділитися не просто так: "Привіт, я сьогодні йшла, потрапила під дощ, усе, пока! Ось мій лук, зацініть, поставте лайк". Хочеться дарувати красу, хочеться, щоб людина прочитала це і перенеслась у мою реальність. Якось так.

— Модні онлайн-портали пропонують такі 5 основні пункти про те, як стати фешн-блогером: бути унікальним та не копіювати інших, точно знати свою аудиторію, активно користуватися Інстаграмом, продукувати якісний контент та ставити особистість у пріоритеті перед образом. Наскільки ти згодна з цими правилами?

— Так, це правда, і так, це неправда. Я особисто вважаю, що усі ці правила успіху — це все надумано. У світі взагалі немає якогось рецепту успіху. Якби він був, кожен міг би стати Ілоном Маском, але не кожен ним став.

Той алгоритм, який працював в Інстаграмі 5 років тому, був один і працював за однією схемою. Зараз зовсім інші алгоритми. За допомогою одного посту можна зробити таку бомбу, що ти станеш суперпопулярним. Якщо ви пам’ятаєте, був такий проект від Інстаграму з яйцем.

— До речі, нам так ніхто і не пояснив причин його популярності.

— Це ефект матрьошки. Є інтрига. І є такий давній термін у піарі, як сторітелінг. Люди люблять якусь цікаву історію, заінтригували. Я гадаю, що там використовувалися якісь особливі алгоритми для просування, тому що це був акаунт непростий. Звісно, була реклама, звісно, це розлетілося по всіх медіа. Але насправді усе це — старі добрі загальні правила піару, які працювали і будуть працювати, як колись у газетах, так і у діджиталі зараз.

Чи працює контент? Так, працює. Але я знаю надто багато блогерів з гарним контентом, які так і не стали популярними.

Я щойно зайшла на твою сторінку в Інстаграмі. 6633 читачі, купа дописів… Як і що робиш ти, щоб привабити цих підписників?

— Я вважаю, що насправді у мене дуже мало підписників. У мене своя аудиторія, дуже якісна. Я точно знаю, що ці люди, які мене читають і лайкають, читають мої пости, їм подобаються мої луки, вони прислухаються до моїх порад, пишуть у дірект. У нас дуже тісний конект, ми постійно спілкуємося. Але це не десятки і не сотні тисяч.

І мені не потрібні десятки і сотні тисяч, тому що, по-перше, 2020 рік, якщо казати про Інстаграм — це буде рік мікроблогерів і відеоконтенту. Над цим я наразі працюю — над переходом на відеоконтент.  Це буде дуже цікаво.

Що стосується великої кількості підписників — це дуже спірне питання. Почнімо з того, що Інстаграм зараз прибирає лайки взагалі, і я, як людина, що працює і спілкується з блогерами-стотисячниками і мільйонниками, бачу, як у них катастрофічно зникають лайки під постами. Я не знаю, що дівчата переживають у той момент, але мені їх дуже шкода.

Інстаграм — це як наркотик, і ти підсідаєш на ці соціальні "погладжування" у виглді лайків. Я не вважаю себе дуже популярним блогером у плані обсягу. Але у мене крутий контент, я про це знаю. І я знаю, що у мене якісна аудиторія.

— Як ти, як фешн-блогерка, ставишся до сучасних модних новинок? Адже часом вони бувають досить дивні.

— Я саме той випадок, який дуже любить експериментувати, і найбільше для мене зло, це коли нудно.

Наприклад, нещодавно у мене був лук, коли я не вдягла спідницю — у мене був просто довгий жакет, сорочка і високі підбори. Це було дуже круто. І так я пішла на роботу.

Цей образ викликав  деякий резонанс під час фотографування, це було біля Мандарин-Плаза. Звісно, нам не давали сфотографувати лук, особливо іноземці. Але це було чисто for fun.

— Як фешн-блогер підбирає собі гардероб?

— Я зараз розповім вам свій секрет, і вам буде дуже кайфово обирати собі одяг.

Має бути один-єдиний критерій, який буде головним для вас, і тоді ви будете відчувати себе або дуже круто, або ніяк. Цей критерій, мій особистий маячок — гріє або не гріє. Ти вдягаєшся, уявляєш себе у чомусь, і ти маєш відчути, чи тебе гріє зсередини в сенсі емоційного відчуття і гармонії з собою.

Якщо ти будеш внутрішньо впевнена у своїй красі, в своїй гармонії, у тому, що тобі це личить — то хоч що б ти вдягла, ти будеш на висоті.

Слухай розмову повністю в ефірі Радіо Промінь!