Президенти України та Франції вимагають від РФ звільнення українських полонених

Президенти України та Франції вимагають від РФ звільнення українських полонених

Президенти України та Франції Володимир Зеленський і Еммануель Макрон наголосили на важливості та пріоритетності звільнення українських полонених. Про це вони заявили під час спільної прес-конференції у Парижі в понеділок, 17 червня, передає DW.

"Припинення вогню, звільнення полонених  це першочергові речі, які ми повинні зробити найближчим часом. Після цього ми будемо продовжувати переговори в Мінську і обов'язково повернемося до переговорів у "нормандському форматі",  наголосив Володимир Зеленський. Він також подякував президенту Франції за "увагу до долі ув’язнених та полонених українських громадян". 

Своєю чергою Еммануель Макрон наголосив, що його країна готова зробити все, щоб українські полонені моряки якнайшвидше повернулися додому. Він також додав, що з особливою чутливістю ставиться до долі ув'язнених у РФ українських журналістів та митців, та пообіцяв обговорити це питання з президентом Росії Володимиром Путіним.

Президент України також закликав зберегти обмежувальні заходи щодо Росії. Глави держав заявили про наміри найближчим часом відновити переговори щодо врегулювання на Донбасі в "нормандському форматі".