Бойовики поширюють фейкові новини про українських військових перед засіданням у Мінську

Бойовики поширюють фейкові новини про українських військових перед засіданням у Мінську

19 червня у Мінську пройде проведення чергового засідання Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО, усвідомлюючи наближення цієї дати, розгорнула інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію підрозділів операції Об’єднаних сил, йдеться у заяві штабу ООС.

"Російська окупаційна адміністрація ОРДЛО та представники російських окупаційних підрозділів через власні джерела масової пропаганди відкрито публікують "фейкові" новини про нібито підготовку українськими військами провокативних обстрілів власних позицій та мирних населених пунктів",  йдеться в заяві.

Штаб ООС звертає увагу, що за останній тиждень відбулась ескалація застосування ворогом видів озброєнь, заборонених Мінськими угодами: зафіксовані непоодинокі випадки відкриття вогню зі сторони російських окупаційних військ із застосуванням артилерійських систем калібру 152 та 122 мм, а також мінометів калібру 120 мм та 82 мм передових позицій сил ООС. 

Також зазначається, що ворог здійснював обстріли мирних жителів та об’єктів цивільної інфраструктури по всій протяжності лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях. 

ФОТО: 112 канал